tisdag, oktober 01, 2013

Hawaii kassler a la 70-talet


Häll upp 4-6 port ris i en ugnsform. Strimla på 1/2 purjolök. Häll på hälften av vattnet som det står att du skall använda på risförpackningen till det antal portioner du har valt. Sätt på ugnsfolie och ställ in i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.


Strimla under tiden skinka/kassler/kalkon. ca 400 gram är lagom.


När riset har kokats i ugnen i 15 minuter så tar du ut formen. Lägger på skinkan.

Vispar ca 3 dl vispgrädde, har i 1 msk senap 1 tsk ingefära malen och 1 burk krossad ananas. Blanda.

Häll ut ovanpå ris/skinkblandningen. Salta och peppra. Ta en sked och rör lite så krämen kommer ner till riset men inte så att det blandas för mycket. Strö nu över 1 burk ananas i bitar eller i skivor beroende på hur mycket ananas du vill ha.


Ställ in formen igen i ugnen utan folien på. Grädda i 225 grader i ca 20 minuter.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar