Eftersom Onsdagens fiskgratäng gick så bra så vill vi här från köket dela med oss av receptet. Det är roligt när man ser att barnen är framme och tar sin 2:a och 3:e portion med mat. Endel tog även en 4:e gång med mat.
Fiskgratäng a la Ruht
50 portioner
5 kg sejfile
5 dl majonnäs
1 l grädde
5 dl creme fraiche
0,5 dl senap
dill i massor
Krydda fisken med salt och citronpeppar. Ånga av fisken i ugnen i ca 7 minuter. Blanda ihop smeten. Häll av spadet från fisken. Bred smeten ovanpå fisken. Sätt tillbaka fisken i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. Servera gärna med citron, lite mera dill och kokt potatis eller ris.
Bild går tyvärr inte att ordna eftersom ALLT tog slut.
Det receptet tackar vi mycket för. Här hemma har vi två st som talat gott om korvetten fisken ;)
SvaraRadera